DEN ARGA SOSSENS RYSKA RÖDBETSSOPPA

Passa på och gör soppa på grönsaker som det är säsong för nu!

 

Denna vegetariska soppa uppskattas även av köttätare. Man blir mätt – Jag lovar!

Det finns ingen gräns för skapandet av goda och nyttiga soppor. En del soppor tar tid att tillaga när mycket ska hackas och rivas – så passa på och gör mycket så det räcker ett tag.

 

INGREDIENSER:

 

7 st rödbetor (ca 500 g)  

1 st palsternacka (motsvarar ca 100 g)

400 g. vitkål

2 lökar (kvittar om de är röda eller gula)

3 morötter

6 vitlöksklyftor

2,5 liter svag buljong (Jag använder 3 st buljongtärningar)

7 lagerblad, svartpeppar, timjan, rosépeppar

Färska örter om du har hemma

 

Servera gärna med crème fraiche eller gräddfil. Jag rekommenderar crème fraiche som är smaksatt med saffran och tomat. Smaken gifte sig med soppan och soppan blir ”lyxigare”! Bröd behövs ej då denna soppa är så mättande.

 

GÖR SÅHÄR:

 

Skala rödbetorna och tärna de i tärningar eller tunna skivor. Skala palsternackan och morötterna och skär dem i tunna skivor. Strimla vitkålen (alt. hacka). Skär de skalade lökarna i tunna skivor.  Hacka de skalade vitlöksklyftorna. Bryn alla grönsaker i stekpanna i omgångar med smör eller olja.

 

Lägg alla frästa grönsakerna i en stor kastrull. Tillsätt 2,5 liter vatten och 3 grönsaksbuljonger. Tillsätt svartpeppar, lagerblad, lite salt, rosépeppar och timjan. Låt detta koka i 30 minuter.

 

För extra lyx – servera gärna med gräddfil eller crème fraiche.

Denna soppa är både nyttig och matig. Man blir mätt fort så ät långsamt!  

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0