HÖSTFEST

Jag gillar att gå på fester lika mycket som att arrangera själv.

Har man tid och framförhållning så är chanserna större för att det blir en lyckad fest.

 

Jag är dålig på att duka snyggt med fina servettvikningar. Det är tidskrävande, men snyggt! Ska träna på det!

 

Något jag tycker är viktigt vid bjudningar är att dukarna är välstrykta eller manglade, annars tycker jag att man ska strunta i att ha duk. Jag som är en ”strykare” lägger märke till sånt, och andra läger säkert märkte till andra saker.

 

Som dekoration valde jag att göra en hållare till värmeljus av äpplen, och det passar bra till denna årstid. Några övriga ljus och tre små vaser med mörkröda snuttblommor matchade både äpplena och det stora löv jag satte dem på.

 

 

Nu har jag dock inte samma glas och tallrikar till en skara på 12 personer, men det funkar med udda tallrikar och glas även om det hade sett trevligare ut om jag haft en hel servis. Tänka sig att man är 40 plus och saknar en fin servis i 12 delar.

 

Vi fick dock plats alla i vardagrummet. Flyttade ut köksbordet dit så hälften kunde sitta där, och resterande i soffan.

 

 

Jag började förbereda inför höstfesten en vecka innan eftersom jag av hälsoskäl har dagar som är sämre, då jag behöver vila och sova mycket, och stress in i det sista väljer jag bort om jag kan.

 

Det är mycket man kan göra innan såsom själva festplaneringen, städning och inköp.

 

Jag tycker om att ha någon form av tävling eller underhållning, och så blev det även i år där mina gäster fick gissa soundtrack till populära serier och lyssna på Trailers till kända filmer. Jag tog även med min favoritsketch med Hasse och Tage, som en del i tävlingen. Skratt är förlösande och stämningen blir lättsam.

 

Via en blogg fick jag tips om goodiebags. En kvinna hade det till sina gäster så jag fixade sådana som gick i höstens tecken mot kyla, mörker, depression och förkylning

 

 

Innehållet blev: En reflex, halstabletter, handsprit, choklad, värmeljus, badsalt  och ett cerat

 

 

Den mat och dryck som serverades blev indisk rakt igenom. Det blev väldigt gott och jag hade en mycket trevlig kväll. Kul att mixa och blanda folk i olika åldrar och med olika yrken. I regel umgås man (jag) enbart med folk i samma yrkeskategori.

 

 

EN GOD KNÄCKEBRÖDSPIZZA

Jag är med i en tävling som LEKSANDSBRÖS arrangerar. Jag har gjort en egen knäckebrödspizza med namnet ”Knäcke a la Medelhavssmak”

 

Den blev väldigt god. Jag kan varmt rekommendera mitt eget recept. Här kommer ingredienserna och bilder

 

Knäckebröd

Tomatpure

Olivolja

(Rökt skinka i tärningar)

Vikentomater i olika smaker och färger

Kronärtskocka på burk

Soltorkade tomater

Gröna oliver

Svarta oliver

Jalapenos

Riven västerbottenost

 

Jag gräddade pizzan i ugnen i 200 grader ca 10 minuter tills osten smält och fått lite färg.

Jag dekorerade den färdiga pizzan med orange paprikaringar och fetaost i små kuber. (Lite basilikablad eller annan kryddväxt kan man ha för syns skull)

 

Här kommer bilder - steg för steg

 

 Leksands knäckebröd och tomatpuré 
 Olivolja och rökt skinka
Vikentomater i olika färger och smaker. Deras tomater är grymt goda!
Jordärtskocka älskar jag!
Nu har svarta och gröna oliver kommit på samt Jalapeno
Såhär såg den ut efter besöket i ugnen
 

såhär såg pizzan ut efter en enkel dekoration med paprikaringar och fetaost 

RSS 2.0