LAMAI BEACH ÄR 6 KM LÅNG

En del kanske anser mig tråkig som reser till samma ö vare år och tillråga på till varje by, dvs LAMAI, men jag känner mig trygg här och hittar i denna by. Känns bra när man reser på egen hand och inte är frisk. Jag är dock ute på en del äventyr och ser mig om, men jag har mitt ”fasta boende”.

 

Jag är ju inte mycket för att ligga i en solstol och sola. Kanske ska jag göra det sista veckan så jag inte kommer hem lika blek som när jag åkte…

 

Igår var jag ner till stranden och SOLADE för första gången!  Har hittat ett nyöppnat fräscht franskt hak – LA PLAGE ROUGE.

 

Solstolarna kostar emellertid 250 bath (50 svenska kronor) men då får man ligga på en fräsch madrass med kudde. Handduk och en vattenflaska ingår också. Drinkarna är ganska dyra men det känns bra att unna sig lyx ibland. Annars finns det solstolar som är gratis om man beställer något att dricka. Finns även solstolar där det är gratis att sola, och vill man kan man ju ta med sig en strandmadrass och lägga sig där man känner för det.

 

Lamai beach är ca 6 km lång. Jag har gått sträckan, dock inte samtidigt. Det är ganska ansträngande att gå i sand och dessutom i värme. De flesta motionärer är ute och går/springer mellan 06.00 och 08.00 på morgonen.

Jag bor ca 10 minuter från stranden, på en liten kulle.

 

La Plaga Rouge ligger lite söder och själva strandens centrum (mitten). Dessa bilder är från platsen. Vågorna är ganska höga nu, så det är få som ger sig ut och badar. Jag har inte badat i havet ännu pga. de höga vågorna. Här är bilder från La Plage Rouge

 

 
 

  

 

Bilden nedan är tagen med siktet mot den södra delen av stranden. Stranden slutar där klipporna tar vid.

 

 
Efter två timmar i solstolen så begav jag mig till Swing Bar för att äta lite. Wing Bar ligger nära  La Plage Rouge- mot norr.
Kolla in "vattensporten". Här gäller det att ha balans. Du kommer upp ca 5 meter.

 

 
 

Häromdagen besökte jag strandens södra del och tog dessa bilder ndan. Lamais södra del är mot chaweng-hållet.

 

 
Det finns en charm att bo i en av dessa bungalows, alldeles vid havet. Kollade in priserna och det var 3x dyrare än det boende jag har idag och i bungalowen finns bara en stor säng och ett kylskåp. De är fastkedjade. Förmodligen så de inte ska flyta iväg om vågorna blir för stora...
 
 

Om man vill ligga för sig själv och sola så ska man välja norra eller södra delen, men det är dock inte överöst med folk någonstans. Folk ligger inte som sillar.

   

.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0