SORBET MED TIMJAN

Ikväll har jag haft några vänner på middag, och denna sorbet blev dessert. Jag åt något liknande hemma hos en kollega för många år sedan. Mycket gott! Räcker till 6 stora portioner (beräknad på deserskålar på 2 dl). Kan även serveras i mindre skålar till 12 personer.
 
INGREDIENSER:
2,5 dl vatten
2, 5 dl socker
2 dl vitt vin 4 dl mineralvatten (Loka eller Ramlösa)
1 -2 lime
2 rågade msk klippt timjan
 
SÅ HÄR GÖR DU:
Koka vatten och socker (=sockerlag) och timjan. Låt stå i kastrull och dra tills det svalnar. Använd en saftsil till att sila bort timjan. Tillsätt vinet, mineralvattnet och saften av lime i sockerlaget. Häll vätskan i en bred form och ställ i frysen (alt. direkt i portionsformar). Rör om då om då. sorbeten är klar efter ca 4 timmar. Det går fortare om du gör den i en större form och sedan häller upp dem i serveringsglasen. Du kan dekorera (för syns skull) med rivet skal av citrusfrukt, färskt myntablad, viol eller timjankvist. Serveras direkt ”ur frysen”. (kan tillagas i glassmaskin)
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0